Summer School

In onze Summer School dompelen we jou vier dagen lang onder in de wereld van het debatteren, zodat jij met praktische kennis en tools aan de slag kan in jouw klas of organisatie. Je komt samen met andere Belgische en Nederlandse leerkrachten (in opleiding) en jeugdwerkers om te leren over de beginselen van het debatteren.

Trainingen

Trainingen worden gegeven door de Debatunie.

Kies via onderstaande knoppen een training die voor jou interessant is.

Trainingen voor juryleden

Klik op een onderstaan item op het te openen
Momenteel zijn er geen trainingen gepland!

Via deze training maken beginnende juryleden kennis met het jureren: waarop moet je letten, hoe geef je constructieve feedback, wat wordt er van je verwacht, ... Door de samenwerking met voorzitter doe je in een ontspannen sfeer je eerste ervaring op als jurylid!

Op 4 nov van 19h-20h

Locatie: Online en coronaproof

De inschrijvingen zijn gesloten.

Via deze training maken ervaren juryleden klaar om voorzitter te zijn van de debatten!

Module 1: Op 9 nov van 19h-21h

Module 2: Op 11 nov van 19h-21h (geannuleerd)

Module 3: Op 18 nov van 19h-21h

Locatie: Online en coronaproof

De inschrijvingen zijn gesloten.

Trainingen voor jongeren/klassen

Klik op een onderstaan item op het te openen
Momenteel zijn er geen trainingen gepland!

Hujo organiseert digitale debatworkshops op maat tijdens de lesuren in thuisonderwijs, voor de derde graad SO. Leerkrachten kunnen deze gratis aanvragen via onderstaand formulier!

Tijdens een debatworkshop maken leerlingen op een laagdrempelige en enthousiasmerende manier kennis met debatteren. Onder begeleiding van een ervaren debater gaan ze aan de slag met prikkelende stellingen en oefenen ze met presenteren en argumenteren.

Via deze workshops willen wij meer leerlingen warm maken voor debat, en hopen wij een wezenlijke bijdrage te leveren aan de leerdoelen.

Vraag je debatworkshop aan!

👉 Via deze training maken jongeren laagdrempelig en op een toffe manier kennis met het debatteren. Je zal ook je debating skills kunnen oefenen.
 
👉 De perfecte manier om jezelf op een stressloze manier voor te bereiden op de wedstrijd zodat je al je tegenstanders deftig kan inmaken.
 
👉 Je leert het format dat we gebruiken kennen, de lagerhuis+ debatstijl. En last but not least, je leert elkaar kennen, misschien vinden je er wel teamgenoten!
 

Op 21 nov van 11h-14h

Locatie: Online en coronaproof

Inschrijvingen zijn afgesloten