Meteen naar de inhoud

Verloop van de wedstrijd

Tekengebied 1@0.5x

De Vlaamse Debatwedstrijd bestaat uit regionale voorrondes én een finale. De editie 2023 vindt plaats in Kortrijk, Aalst, Leuven, Gent, Antwerpen, Hasselt en Brussel. Elk team kan aan meerdere voorrondes meedoen.

Een team bestaat uit twee tot drie deelnemers. Een team kan gecoacht worden door een leerkracht of begeleider, maar dat is zeker niet verplicht. Bovendien hoeven debaters uit een team niet naar dezelfde school te gaan.

Een voorronde bestaat uit drie rondes: één ronde over een stelling die je op voorhand mag voorbereiden, twee rondes over ongeziene stellingen. Je hoort pas net voor de ronde of jouw team voor- of tegenstander is. Je probeert vervolgens een jury te overtuigen van jouw gelijk als voor- of tegenstander.

Uiteindelijk stoot de eerste plaats meteen door naar de finale.

Elke ronde verloopt volgens een vast debat format. Informatie daarover kan je terugvinden in de documenten van de toolbox 👉 Klik hier!

Bekijk dit zeker eens, want de structuur van zo’n ronde is belangrijk om onder de knie te hebben. In de toolbox vind je ook de informatiebrochure voor deelnemers terug.

Icoontjes ter beschikking gesteld door IconMark, Kamin Ginkaew, Mask Icon en Eucalyp van The Noun Project.

Editie 2023 zit erop! Congrats Kwinten en Robin met jullie overwinning. 🏆