Meteen naar de inhoud

Blog

Workshop in de kijker – Gustaaf Cornelis (Summer School 2022)

Workshop ‘Introductie tot debat’ met Prof. dr. Gustaaf Cornelis (VUB – Vrije Universiteit Brussel). Alles kan aangeleerd worden, ook het voeren van debat.‍‍ Debatteren is een klassieke vaardigheid, als onderdeel van de eeuwenoude ars retorica, de redekunst. Daar komt heel wat theorie bij kijken, maar oefening baart kunst; dus gaan we ook ‘tegen elkaar’ aan de slag.‍‍

Vacature: pedagogisch medewerk(st)er debat(wedstrijd)

We zoeken een sociale, creatieve en bevlogen collega.  Als medewerker van Hujo heb je veel zin om wetenschap, dialoog en kritisch denken op een ludieke manier bij jongeren te brengen. 
Onze nieuwe collega heeft het enthousiasme en vindingrijkheid van een echte jeugdwerker, kan zelfstandig taken uitvoeren en is goed in het plannen, organiseren alsook het administratief afhandelen van activiteiten. Een rijbewijs B is een vereiste.

Partner oproep: Burgerparticipatie

Europa Direct Oost-Vlaanderen en Europahuis Ryckevelde zoeken jongeren van 18 tot 25 jaar die willen experimenteren met burgerparticipatie op Europees niveau. Je zal gedurende 4 avonden diepgaand brainstormen over Europa.

🔔 Met dank aan jullie suggesties, hebben we de Voorronde in Kortrijk verplaatst van zaterdag 11 februari naar woensdag 3 mei 2023! 🔔